Voor de kleintjes

Ook voor hen is er meer dan genoeg te beleven

In de (directe) omgeving is er veel te doen, ook voor de kleintjes. Verken de verschillende speeltuinen en atractieparken, ontdek de musea en eet de lekkerste pannekoeken, om enkele voorbeelden te noemen. En zelfs op onze eigen camping kunnen de kleintjes zich vermaken.

Sam en Niek op camping De Hazelaarshof | www.dehazelaarshof.nl

Amusementspark Tivoli

Beleef een onvergetelijk dagje uit in Amusementspark Tivoli en laat de superleuke attracties én speeltoestellen, een spetterend entertainmentprogramma en het lekkere eten je meenemen naar een echt kinderparadijs.

Pannenkoekenrestaurant

Deze oude herberg ligt midden in het prachtige natuurreservaat de Duivelsberg. Het oorspronkelijke boerderijtje (en later herberg) met haar luiken in rood, groen en wit is zowel van binnen als van buiten aangekleed in Oudhollandse stijl. 

Kinderboerderij De Goffert

De kinderboerderij is een ontmoetingsplaats voor veel mensen uit Nijmegen en omgeving. Elk jaar mogen ze zo’n 75.000 bezoekers ontvangen. In het weekend werken veel kinderen mee bij de verzorging van de dieren.

Afrikamuseum

Het Afrika Museum is een museum in het dorp Berg en Dal. Het museum is geheel gewijd aan Afrikaanse kunst en cultuur; het is ontstaan in 1954 uit de verzamelingen van de paters en broeders van de Congregatie van de Heilige Geest.

Mookerplas

De Mookerplas is een recreatiegebied in Mook en Middelaar. Het gebied is 100 hectare groot en leent zich perfect voor mooie wandel- en fietstochten of een verfrissende duik wanneer het weer het toestaat.

Zwembad De Lubert

Zwembad De Lubert, in Groesbeek, is een zwembad voor jong en oud. Er is een peuterbad, kinderbad en bad waar baantjes getrokken kunnen worden. Tevens worden er verschillende activiteiten georganiseerd, kijk daarvoor op de website.

Olround Bowling

Al meer dan 40 jaar kan je bowlen bij Olround in Nijmegen. Maar in de loop der jaren werd het arsenaal verbreed en nu kun je er eten, drinken, worden er feesten gehouden en is er zelfs een escape room. Hier kan je een avond goed doorbrengen.

Maisdoolhof

Er is zoveel te doen bij Maisdoolhof Malden, het is bijna niet op te sommen. In het seizoen is er het maisdoolhof maar daarnaast valt er meer te zien zoals een skelterbaan, grote oud-Hollandse spellen, een dierenweide en een reuze sjoelbak!

Avonturenbos Stekkenberg

Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek werd in 2013 geopend. Leuk detail: tekeningen en ontwerpen van kinderen stonden aan de basis van dit speelbos. Er is ontzettend veel te beleven, dus kom kijken en kijk je ogen uit!

HARM’s Hoeve

HARM’s Hoeve is een belevenisboerderij tussen Malden en Nijmegen in. Terwijl de kinderen de loslopende dieren kunnen aaien en spelen met de toestellen, zitten ouders op het terras. Heerlijk genieten. En de toegang is gratis!

Kabouterroute Ubbergen

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’.

Beachfabriek

Het oude Honigcomplex in Nijmegen is een smeltkroes van allerlei leuke initiatieven, waaronder De Beachfabriek. Hier kan je 365 dagen per jaar beachsport doen, zoals beachvollybal en beachvoetbal. En na afloop verken je gewoon de rest vnan het complex.

Sam en Niek op camping De Hazelaarshof | www.dehazelaarshof.nl