Zoek de rust op

Wil je het bruisende stadsleven achter je laten? Wil je graag even een dagje de rust opzoeken? Klim dan in je pedalen of wandelschoenen en trek dan lekker de natuur in! Kekerdom en omstreken zijn bijzonder natuurrijk en het landschap is erg veelzijdig. Wissel de polder af voor de glooirijke heuvels rondom Groesbeek en Berg en Dal, of trek het Reichswald in met als hoogste top de 95 meter hoge Rupenberg.

De Duivelsberg

De Duivelsbverg is een heuvel (en tevens natuurreservaat van ruim 125 hectare) in de gemeente Berg en Dal. De heuvel, die bijna 76 meter hoog is, ligt op een stuwwal. Onder andere het Pieterpad loopt over de Duivelsberg.

Zoals zoveel plekken in de gemeente, heeft ook de Duivelsberg een bewogen en interessante geschiedenis. In de middeleeuwen stond er een burcht, het speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Duivelsberg is zelfs onderdeel van een lokale legende.

De Gelderse Poort

De Gelderse Poort is een ruig natuurgebied aan de oevers van de Rijn en de Waal, net buiten Nijmegen. In dit uitgestrekte stuk natuur vind je veel verschillende dieren zoals wilde runderen, konikpaarden, lepelaars en zilverreigers, een wilde verscheidenheid aan planten, maar bovenal vind je er rust!

In dit gebied mag je ook gerust buiten de gebaande paden struinen om de natuur te ontdekken. Maar trek wel je laarzen aan, of in ieder geval goede wandelschoenen. Overigens is dit gebied ook prima per fiets te ontdekken: jij kiest!

Mookerheide

De Mookerheide is een uitgestrekt natuurgebied met vele indrukwekkende vergezichten. Vanaf de hoogste punten kijk je kilometers ver. Het is een populaire wandelplek voor mensen uit alle windstreken, maar omdat het tevens zo groot is, vind je er alle rust. En plekken waar je tussendoor of na afloop kan vertoeven, zoals herberg Het Zwaantje.

Naast wandelen kan je op de Mookerheide ook prima hardlopen en fietsen; er is genoeg te zien. Maar vergis je niet in het heuvelachtige landschap. Ons advies, neem voldoende water mee, wellicht ook een kleed en wat te eten om op één van de mooie plekken lekker te picnicken.

Schuif lekker aan als je terug bent!

Naeen wandeling in de hiervoor genoemde natuurgebieden, of eentje die je zelf hebt ontdekt, kunnen we ons voorstellen dat je even lekker wil nagenieten. Dat kan natuurlijk bij ons op het terras -daar zorgen we goed voor je. En als je tips nodig hebt voor de volgende dag, vertellen we je daar ook over.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Stel ‘m via het contactformulier! We komen er snel bij je op terug. Heeft je vraag haast, bel dan even, dan kunnen we je misschien sneller helpen.

14 + 12 =