Winkelen? Terrasje pakken? Museum bezoeken?

Wat ga jij doen?

Ondanks dat camping De Hazelaarshof in Kekerdom te midden van een prachtig natuurgebied ligt, heerlijk afgesloten aan de rand van de Duitse grens, ligt het ook verrassend dicht bij grote, bekende steken als Nijmegen, Arnhem en Kleve (DE). Daarmee is het een perfecte uitvalsbasis voor een bezoekje aan deze steden met hun bruisende cultuur. Er is meer dan genoeg te beleven en daarover willen we je vast wat meer vertellen.

Dagje Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De romeinen vestigden zich er duizenden jaren geleden al en die voetafdruk zie je terug in en om de stad. Bijvoorbeeld in Museum Het Valkhof waar de rijke geschiedenis van Nijmegen tot leven komt: een echte aanrader!

Nijmegen heeft tevens een gezellige, uitgebreide binnenstad waar je goed kan winkelen en na afloop (of tussentijds) kan kiezen uit één van de vele café’s of restaurants. Op de Grote Markt vind je bijvoorbeeld De Waagh, een imposant gebouw met een dito kaart. Of Het Arsenaal dat zich genesteld heeft tussen de relatief nieuwe winkelgoot in de Mariekenstraat en  de rand van het centrum. Kijk je liever uit over het water, dan is een plekje aan de waalkade een goede keuze. Nijmegen ligt op ongeveer 20 autominuten afstand en is ook met de fiets prima te bereiken.

Op stap in Arnhem

Op zo’n 30 autominuten afstand van Kekerdom, ligt Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. En net zoals Nijmegen heeft Arnhem een rijke historie en een bruisende cultuur. Het centrum is gezellig en compact en er zijn veel leuke dingen te beleven voor de hele familie!

Bezoek bijvoorbeeld dierentuin Burgers Zoo waar je een omvangrijke collectie dieren treft. Het Airborn Museum vertelt je meer over de slag bij Arnhem en in De Spelerij-Uitvinderij in Dieren (net buiten Arnhem) kunnen kinderen naar hartelust spelen met de meest wonderlijke toestellen. 

Cultuurrijk Kleve (DE)

Net achter de grens met Duitsland, op zo’n 17 autominuten verwijderd van Kekerdom, vind je Kleve: een bruisende stad vol cultuur en historie.

De mensen die willen winkelen kunnen ook in deze mooie, Duitse stad terrecht, zowel in de binnenstad als in de verschillende winkelcentra die Kleve rijk is -nog niet gesproken over de verschillende, gezellige markten.

De Zwanenburcht is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Kleve. Het is een imposant gebouw dat al sinds 300 voor Chrsitus op deze plek staat, welliswaar niet meer in de oorspronkelijke vorm. Maar neem ook eens een kijkje bij de historische tuinen of het Museum Kurhaus, beide toeristische trekpleisters die je niet wil missen..

Het gezelligste terras uit de omgeving

Althans, dat vinden wij in ieder geval wel. Dus wanneer je na een lange, gezellige dag winkelen, ontdekken en beleven, terugkomt op De Hazelaarshof, schuif gezellig even aan op ons terras.

Deze kleinere dorpen zijn ook de moeite waard

Wil je er wel lekker op uit maar trekt een grote stad als Nijmegen, Kleve of Arnhem je even niet? Dan zijn deze kleinere dorpen ook de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen.

Groesbeek

Op zo’n 25 autominuten van Kekerdom ligt het wijndorp Groesbeek. Een gezellig, bourgondisch dorp met verrassend veel mogelijkheden. Neem plaats op één van de vele terrassen, bezoek de Canadese begraafplaats of trek de natuur in. Groesbeek is qua aanbod in winkels bijzonder compleet. Je vind er ook een zwembad, de golfbaan Het Rijk van Nijmegen en nog veel meer.

Kranenburg (DE)

Op slechts 15 minuten van Kekerdom vind je het Duitse Kranenburg. Een leuk dorp waar, vooral in het weekend, veel Nederlanders naar toe trekken, bijvoorbeeld om boodschappen te doen, verse Duitse broodjes te halen of om te profiteren van de voordelige brandstoftarieven. Kranenburg is het bezoeken waard. En als je niet met de auto wilt gaan, is een heerlijke fietsrit aan te raden!

Berg en Dal

Tussen Kekerdom en Groesbeek in (tip: rijd via Beek), vind je Berg en Dal, green destination met een platina award (2020). Berg en Dal is de Wandelgemeente van het jaar 2020 en dat is te zien aan de vele, mooie wandelroutes die hier ontspringen. Maar je vind er ook een bekend pannenkoekenrestaurant, De Heksendans, attractiepark Tivoli en het indrukwekkende Afrikamuseum.

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over één van de benoemde steden of dorpen? Wil je iets reserveren, heb je routeaanwijzingen nodig of wil je een waardevolle tip over een lekker restaurant? Laat het ons weten, we maken je beleving graag nóg specialer.

14 + 4 =